zondag 7 april 2013

De Grote Broek - V

Vandaag was een spannende dag , want degene voor wie de broek bestemd is, is vandaag komen passen. Ik hoopte natuurlijk dat hij al redelijk zou passen, al wist ik dat hij naar alle waarschijnlijkheid wel wat te wijd zou zijn. (Want dat is een van de makkelijkste problemen om op te lossen, dus had ik de broek bij twijfel liever wat te ruim gehouden dan wat te krap.

En inderdaad was hij een paar centimeter te wijd, maar dat was dan ook meteen het enige echte probleem. Eenmaal 'op maat getrokken' echter zat vooral de voorkant als gegoten, en, nog belangrijker : de broek zat ook echt lekker. Alleen aan de achterzijde hoeft dus een paar centimeter per pand ingenomen te worden. Ook de proefbroek maak ik nog op maat, met het laatst overgebleven restje stof en de restanten van déze tailleband. Weggooien is zonde, en ik hoef hem natuurlijk niet in mijn archief te bewaren ;)

We hebben nog wat details doorgesproken (inderdaad de laatste versie van de tailleband, een grotere omslag onderaan de pijp, voering van de zakken iets ruimer,  en waar de bretelknopen moeten komen) en stof uitgezocht, en nu kan het echte werk beginnen.



Helaas is de  foto weer niet haarscherp, maar toch is hier redelijk te zien dat de broek van voren goed valt, en mooi de juiste lengte heeft.  De sluiting - vooral de knoopgulp - gedraagt zich uitstekend bij het gaan zitten, als er spanning op komt. Ook de zakken blijven bij zitten mooi gesloten.


Ook van opzij valt het voorpand prima ; je ziet nu wel dat de achterkant dus nadrukkelijk te ruim is (3cm per achterpand te wijd, plus de drie centimeter per kant overwijdte van de verstelbare tailleband. Echt VEEL te wijd dus). Een probleem dat echter patroontechnisch zeer eenvoudig op te lossen is, en ook deze broek is nog uitstekend te redden.


Van achteren echter is de grote broek op dit moment ECHT een TE grote broek. Ongelofelijk hoe een paar centimeter overwijdte ECHT teveel van het goede kan zijn. Hoewel.....het zijn wel bijna  2 of misschien wel 3 hele maten natuulijk ;). Dit is dus nog met de 'rimpelversie' van de verstelbare tailleband, en waarom dat NIET de meest fraaie oplossing is, tonen de foto's ook wel vrij overtuigend.


Weinig punten dus om aan te passen (wel met groot effect), dus ik ga vol goede moed aan de slag met de Definitieve Broek. Of broeken. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten